Mazare scazuta cu morcovi


O reteta rapida  si foarte gustoasa pentru post. Se poate savura si cu un gratar langa.


Ingrediente:

  • 500 de grame de mazare
  • 1-2 morcovi medii
  • 1 ceapa medie
  • 1/2 cana de bulion sau pasta de tomate
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper


  • Mod de preparare:

    1. Se curata si se toaca ceapa. Se adauga impreuna cu si morcovii taiati rondele intr-o craticioara cu ulei. Se presara sare. Se lasa 1-2 minute la calit, la foc mediu.
    2. Se adauga apa cat sa ii acopere, si se lasa cu capac pana cand morcovii sunt fierti.
    3. Se pune si mazarea dupa ce morcovii sunt fierti, si se adauga apa pentru a acoperii mazarea. Se lasa la fiert, inca 5-7 minute (pana sunt fierte).
    4. Separat, se amesteca faina cu bulionul si se omogenizeaza, Se adauga in oala cu mazare, si se lasa inca 10 minute la foc mic. Se amesteca des pentru a nu se forma cocoloase.
    5. Adaugati sare dupa gustul vostru.

    Pofta buna!



    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Instagram